Over Yoga Playground

Yoga Playground is opgericht door Bérénice Staiger, enthousiast yogi en moeder. De filosofie van Yoga Playground is erop gericht om kinderen kind te laten zijn en hen te laten stralen. Dat het helemaal goed is wie ze zijn en hoe ze zijn. In de lessen mogen kinderen daarom helemaal op hun tempo meedoen. Bij Yoga Playground maken kinderen spelenderwijs kennis met de asanas, de yogahoudingen. Yoga Playground maakt gebruik van de creativiteit in het kind, zodat zij gemakkelijk de yogahoudingen op hun eigen manier kunnen ervaren.

Wat komt er tijdens de lessen voor kinderen allemaal aan bod:
• yoga oefeningen
• ademhalingsoefeningen
• zintuig oefeningen
• creatieve oefeningen
• eindontspanning

Er wordt gebruik gemaakt van attributen zoals prentenboeken, gekleurd textiel, balletjes, stenen, veren, ballonnen, knuffels, muziek en nog veel meer.

Ook maken we gebruik van een houten balansbord: de wobbel. De wobbel spreekt tot hun verbeelding en kan op drie kanten gebruikt worden. Zet je ‘m op z’n kant, dan kun je een beschut plekje maken en erachter verstoppen. Op de bolle kant lijkt het een brug; kun je eroverheen lopen of eronderdoor kruipen. Op de holle kant lijkt het een schommelbord.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of dit iets voor jouw kind kan zijn? Stuur me dan vrijblijvend een berichtje of meld je direct aan voor een (proef)les.